Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройствотоЗаместник-регионалният министър арх. Иван Шишков

...
Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройствотоЗаместник-регионалният министър арх. Иван Шишков
Коментари Харесай

Иван Шишков: МРРБ иска да гарантира парите, които са на целия български народ

Снимка: Министерство на районното развиване и благоустройството

Заместник-регионалният министър арх. Иван Шишков каза в студиото на " Денят стартира " във връзка четвъртия народен митинг на пътностроителния отрасъл:

Пътностроителни компании са получили съвсем милиард и половина задатъци за обекти, като се строи единствено 363 млн., а над милиард лв. са излатените задатъци за обекти, за които към момента няма подготвеност да се строи. 

Един от главните проблеми, които съществуват сред нас и компаниите, е по тази причина, че страната в лицето на Министерство на регионалното развитие желае да подсигурява парите, които са на целия български народ. Няколко пъти стана въпрос, че има огромни инфраструктурни обекти, за които са раздавани пари, за които няма проекти - т.е. явно ще стартира да се строи с години напред, а в част от тези компании има над милиард на българските данъкоплатци. Затова ние желаеме да водим диалог с тези компании по какъв начин ще подсигуряваме парите на страната, които са в тях. Считам, че това е фундаментален проблем, означи той. По думите му на част от пътностроителните компании са раздавани пари по непрогледен метод и без правно съображение.

Всяка година страната е отпускала бюджет за ремонт на пътища и зимно поддържане в границите на към 300 млн. за всичките компании. Те са правили работа за над 1 милиард за годината и в края на годината с разпореждане на Министерски съвет са им раздавани пари. За тези обещавани пари няма правно съображение, тъй като тези пари ги няма в бюджета, изясни арх. Шишков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР